Hvem står bak?

Av Sabrina Ulrick Winther

Kvinnen heter Trine, hun er 43 år, gift med Mads og mor til Peter Bastian på 10 år.

Med en fortid som innkjøper og selger for luksuriøse klesmerker til både barn og kvinner, og innehaver av «Skavank», en shabby chik antikvitetsforretning i Århus sentrum, så lå det egentlig ikke i kortene at hun skulle starte opp som eier av et barnetøyfirma basert på home parties og internettsalg. Men med en stor pasjon for design og detaljer, følte hun seg tiltrukket av konseptet, hvor det var mulig å tilby litt mer luksus for pengene.

Firmaet som startet i 2008 har vokst seg større og større – og flere og flere foreldre kan nikke gjenkjennende til de lekre barneklærne, i høy kvalitet og med et uhøytidelig moteriktig vri.

Klærne fremstilles i lekre forarbeidede materialer til barn i alderen 2-14 år. Trine legger stor vekt på bærekraft og hun reiser flere ganger i året til fabrikkene i India og Kina for å kontrollere at alle avtaler og arbeidsforhold overholdes.

Det er viktig for Trine og medarbeiderne hos MILK at de kan stå inne for kvaliteten av tøyet, samtidig med at prisene skal holdes på et plan som er tilgjengelig for alle. Hos MILK COPENHAGEN betaler man ikke for et dyrt navn, men for god kvalitet og moteriktige klær med kant.

 

Tre spørsmål til Trine:

HVOR KOMMER DIN INSPIRASJON FRA?

«Jeg er veldig glad i bohem- og vintage-stilen, hvor alt er litt skjevt og hvor tingene har en historie.

Det er vakkert og estetisk … hele den romantiske og koselige stemningen som oppstår når gamle ting og er tatt vare på og hvor alle de fine skavankene er kommet … men det er ikke helt nok …. Estetikken og historien skal matche den tiden og verdenen vi lever i hver dag. Den «motsatte» verdenen, hvor alt er kaotisk, går hurtig, skal være praktisk, lett blir overflatisk, men som også kan være nytenkende og hipp! Kul kombinasjon - det blir ikke bedre for en kreativ tenkende person som meg. Kontraster er nøkkelordet – det handler bare om å finne balansen!!»

 

HVA ER GOD STIL FOR DEG?

«For meg handler stil om det umiddelbare – det ærlige og autentiske. Slik er de menneskene jeg er aller mest glad i …

Og nettopp slik skal man kle seg. God stil er ikke å være perfekt – tvert imot! Der skal mer til enn det – litt kant, litt «uperfekthet».

Ellers er det ikke spesielt kult! La meg se hvem du er. Når jeg planlegger en ny kolleksjon, legger jeg vekt på å møte barna på barnas nivå … ingen «pene» prinsesser og riddere her, takk! For slik er det jo ikke i virkeligheten – der får man skrubbsår og merker. Man skal kunne bevege seg! Det er her vi kan le, se oss selv, føle oss hjemme og bare være til.”

 

Hvilke menneskelige kvaliteter setter du pris på?

«Nøkkelord for meg er: Pasjon, nærvær, kjærlighet og kreativitet. Tro på deg selv, hopp ut i det, smil til verden og verden vil smile til deg!

Prøv, og begå feil. Gjør ditt beste! - Vær autentisk! -Si PYTT! ALLE, spesielt kvinner, har «On and off»-dager: le når det er morsomt og grin når du er nedfor –bare vær deg selv! Vær gjennomsiktig – hvorfor så mye fasade? Vær en mor, vær en kjæreste, vær en venninne, vær en kollega

- akkurat som du er. Kom med dine holdninger, vis dem, og du vil bli elsket for det! Når vi tør å åpne oss, blir livet bare litt morsommere, da er det plass til å diskutere, gråte og le. Det er enormt forløsende og inspirerende, syntes jeg! Tro på at andre vil deg det beste, ikke bær nag … tilgi og kom videre …  Vi lever i dag! Og husk å si UNNSKYLD!»

 

MILK COPENHAGEN APS  /  VOLDBJERGVEJ 24  /  DK-8240 RISSKOV  /  TLF: +45 8618 2077  /  info@milkcopenhagen.com